Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.


Expositie bij VWS

 

De expositieruimte in de entreehal van De Resident stroomde donderdagmiddag vol met genodigden voor de opening van de expositie ‘Dit is mijn verhaal’.

De expositie werd geopend door directeur-generaal Langdurige Zorg Kees van der Burg, in aanwezigheid van collega’s van de directie LZ, bestuursleden van Topaz en het ‘Dolhuys | museum van de geest’ en de geportretteerde cliënten en hun mantelzorgers.

Vws Expositie

De expositie bestaat uit dertien zwart-wit portretten van mensen met de ziekte van Huntington. Het gaat om cliënten van expertisecentrum Topaz. Lees hier meer over de expositie.

Van der Burg: ‘Topaz brengt met deze indringende en inspirerende expositie de praktijk naar de beleidsmakers toe. De portretten laten zien voor wie we het allemaal doen.’

Dat is precies wat Topaz wil. Het expertisecentrum staat voor liefdevolle zorg, met persoonlijke aandacht voor de cliënten. Annemiek de Vries, gebiedsmanager bij Topaz, licht toe: ‘Met de expositie willen we het verhaal van onze cliënten doorgeven en meer mensen bekend maken met deze ziekte.’

Bij de opening waren ook de gefotografeerde cliënten en hun mantelzorgers aanwezig. Veel van hen zijn nog jong. Hélène (49): ‘Veel mensen denken dat alleen oudere mensen deze ziekte krijgen, maar dat is niet waar. Het is fijn dat ik bij Topaz Overduin de dagelijkse dingen kan blijven doen.’

De maker van de portretten, fotograaf Sander Troelstra, kon niet bij de opening aanwezig zijn. Maar in dit filmpje over de expositie vertelt hij wat hij met de portretten heeft willen laten zien.

De expositie is nog tot en met 30 november bij VWS te bezichtigen.

 
 

Op het Huntingtonplein delen experts kennis en ervaring om de professional en patiënt waar mogelijk te ondersteunen in het omgaan met de ziekte van Huntington. Bent u expert en wilt u ook uw kennis delen op het gebied van de ziekte van Huntington? Meld u dan aan via de website.

Topaz, Samen zorg je sterk.