Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.

Fysiotherapeut

 

Mensen met de ziekte van Huntington hebben vaak last van ongewilde bewegingen. Gedurende de ziekte wordt dat erger. Ook de manier van lopen verandert. De conditie gaat achteruit en balans houden wordt lastiger. Fysiotherapie helpt mensen met de ziekte van Huntington om hier op een goede manier mee om te gaan.

Behandeling

De behandelingen zijn er op gericht om cliënten zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Door de dagelijkse (thuis)situaties te vertalen naar praktische oefeningen helpt fysiotherapie om mensen met de ziekte van Huntington toch zo goed mogelijk te laten functioneren.

De fysiotherapeuten van Topaz Overduin zoeken bewust de grens op in wat een cliënt nog wel kan. De mensen die behandeld worden, geven aan meer zelfvertrouwen te hebben gekregen. Ook is de angst om te vallen bij hen afgenomen. Uit onderzoek blijkt dat cliënten bij Overduin fysiek beter presteren dan mensen in het zelfde stadium uit andere landen.

 
 

Op het Huntingtonplein delen experts kennis en ervaring om de professional en patiënt waar mogelijk te ondersteunen in het omgaan met de ziekte van Huntington. Bent u expert en wilt u ook uw kennis delen op het gebied van de ziekte van Huntington? Meld u dan aan via de website.

Topaz, Samen zorg je sterk.