Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.


Inspiratiebijeenkomst "ontwikkelingen in onderzoek"

 

 

Door Prof. dr. R. Roos 

Voor verzorging, verpleging, behandelaren geintresseerd in de ziekte van Huntington

15 januari 2018

19.00 – 20.30 uur

Huntingtoncentrum Topaz Overduin, Grote Kapel

De ziekte van Huntington heeft vele gezichten waarbij gedragsveranderingen, geheugen- en aandachtsproblemen en ongewilde motoriek voorop staan. Daarnaast zijn er de vaak problemen met het gewicht, het slapen en de temperatuurregeling.

Vanaf 1993 kan met zekerheid dragerschap van het erfelijke stukje voor de ziekte bij een persoon worden vastgesteld. Daarmee heeft deze ziekte een herkenbare plaats gekregen in het onderzoek naar hersenziekten en in het bijzonder de ziekte van Huntington zelf. Het heeft geleid tot meer inzicht en daardoor meer ingang om behandelingen op te richten.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de wereldwijde samenwerking in het onderzoek naar het vinden van behandelingen om de patiënten met de ziekte een beter bestaan te geven. De vele soorten van onderzoek, van iets meer traditioneel naar zeer modern, worden in deze bijeenkomst besproken.

Spreker:

Prof. dr. Roos is hoogleraar neurologie in het LUMC in Leiden. Hij is al vele jaren werkzaam in de zorg voor patiënten met de ziekte van Huntington en houdt zich bezig met het onderzoek naar de ziekte. Tevens is hij sinds de oprichting betrokken bij het Europese netwerk voor de ziekte (EHDN) en bij de opzet van een Huntington Zorgnet in Nederland.

Aanmelden via j.deman@topaz.nl

 

 

 
 

Op het Huntingtonplein delen experts kennis en ervaring om de professional en patiënt waar mogelijk te ondersteunen in het omgaan met de ziekte van Huntington. Bent u expert en wilt u ook uw kennis delen op het gebied van de ziekte van Huntington? Meld u dan aan via de website.

Topaz, Samen zorg je sterk.