Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.


HD café: Muziektherapie

 

Muziektherapie bij Huntington: daar zit muziek in!

Gastspreker op deze avond is Adrea Liebrand.

andrea

Andrea werkt sinds 2014 bij Topaz Overduin als muziektherapeut. In haar werk behandelt ze cliënten met verschillende problematiek, zoals dementie, Huntington en Korsakov.

Met behulp van muziek, zowel actief (zelf muziek maken) als receptief (naar muziek luisteren), gaat zij aan de slag met verschillende hulpvragen, met name gericht op het optimaliseren van het welbevinden van de cliënt.

Iedereen heeft wel iets met muziek (of helemaal niets, maar dat zijn de grote uitzonderingen). We hebben allemaal wel een favoriet nummer of artiest. Er is vast wel een lied of muziekstuk dat je meevoert naar die ene vakantie in dat bijzondere land, of dat je doet herinneren aan een dierbare die misschien niet meer leeft, een lied dat ervoor zorgt dat je niet stil kan blijven zitten, dat de perfecte arbeidsvitamine of dat je gewoon lekker laat ontspannen. Heel alledaags, maar muziek maakt onbewust een groot deel uit van ons bestaan.

Deze, en andere eigenschappen van muziek, worden bij muziektherapie bewust ingezet om aan behandeldoelen te werken. Opheffen van passiviteit, verbeteren van sociale- en communicatieve vaardigheden, uiten en reguleren van emoties, versterken van zelfvertrouwen: muziektherapie is dus zeer breed inzetbaar. Hoe muziektherapie binnen de zorg voor mensen met Huntington kan worden toegepast zal in de bijeenkomst worden toegelicht, en bovenal worden ervaren!

Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

Dag en datum       : woensdag 7 maart 2018
Tijd                        : inloop 19.00    start 19.30 - 21.30

Plaats                   : ‘t Onder Onsje,  Topaz Overduin
Entree, koffie/thee gratis.

Graag aanmelden via j.deman@topaz.nl

Tot ziens bij het HD-Café!

 

 
 

Op het Huntingtonplein delen experts kennis en ervaring om de professional en patiënt waar mogelijk te ondersteunen in het omgaan met de ziekte van Huntington. Bent u expert en wilt u ook uw kennis delen op het gebied van de ziekte van Huntington? Meld u dan aan via de website.

Topaz, Samen zorg je sterk.